Gratis verzending vanaf €50! (behalve op stoffen)

Add-on V-nek

Gepost door Lisa Leleu op

Add-on v-nek KMLeon Knip en Stik t-shirt©

Wat heb je extra nodig:

  • Tricot naald voor de naaimachine

Deze add-on is enkel bedoeld voor het maken van de V-nek van je Knip en Stik t-shirt. Deze handleiding volg je in plaats van punt 5 in de gewone handleiding. Na het volgen van deze handleiding herneem je de gewone handleiding vanaf punt 6.

De V-nek die je hiermee maakt heeft een klein overslagje aan de voorkant. Deze handleiding werd gemaakt met een proefstof. Deze is dus niet te verkrijgen op de website.

 

1. Neem je nekboord en vouw die in twee. Strijk die plat, met de onbedrukte kanten op elkaar.

 

2. Leg de twee uiteinden op elkaar, met de vouw naar binnen en speld vast.

 

3. Gebruik een tricotnaald op je naaimachine en geef een kleine stikking van ongeveer 2,5-3 cm lang aan de open kant van het hoekje dat je gemaakt hebt. Doe dat op ongeveer een halve cm breedte. Op die manier zal die stikking niet zichtbaar zijn op je eindresulaat.

4. Neem nu je t-shirt en geef eenzelfde soort stikking van 2,5-3 cm langs de punt van je V-nek. Ook hier blijf je op ongeveer 0,5 cm van de boord. Zorg ervoor dat de twee stikkingen elkaar raken recht onder de punt van de V-nek. In het voorbeeld kun je de achterkant van de stof zien, zodat dit duidelijk wordt.

 

Maak nu een klein knipje in de punt van de V-nek, richting de stiksels, zonder de stiksels door te knippen.

 

5. Neem nu de punt van je halsboord en de punt van de V-nek aan je t-shirt en speld die vast met 1 speld (goeie kanten tegen elkaar). Steek die speld exact waar je V-nek het diepste is en de punt van je nekboord valt.

Maak nu een stikking van ongeveer 2,5-3 cm lang, waarbij je eerst de linkse kant van de nekboord aan de halslijn zet. Dit doe je door die mooi recht op elkaar te zetten en vast te stikken. Zorg er hierbij voor dat de speld op zijn plaats blijft zitten. Die gebruik je dan draaipunt, om de rechtse kant van je nekboord op zijn plaats te zetten. Maak ook aan die kant een stikking van ongeveer 2,5-3 cm.

Het knipje dat je eerder gaf in de punt van de V-nek zal op dit moment een beetje opengaan, wat ervoor zal zorgen dat je de nekboord op een nette manier in de halsboord krijgt.

 

Leg de volledige nekboord met de open kant tegen de halsuitsnijding. Speld deze vast, terwijl je die een beetje openrekt. Je zal zien dat de nekboord kleiner is dan de halsuitsnijding, maar dat hoort zo. Op die manier zal je een mooi aansluitende nekboord maken.

Zorg ervoor dat je het midden van de nekboord tegen het midden van je achterpand legt.

Tip: om dit gemakkelijk te doen, kun je eerst het midden van je achterpand met een speldje aanduiden, door je t-shirt dubbel te vouwen en een speldje in het midden te steken.

 

6. Zet nu de nekboord vast aan de hals van je t-shirt. Gebruik hier zeker een zigzagsteek of de overlock voor, want dit is een stuk van je t-shirt dat dikwijls uitgerokken wordt en dan is zo’n rekbare steek absoluut vereist! Rek je t-shirt een klein beetje uit terwijl je naait, dat voorkomt eventuele (zichtbare) plooitjes aan de halsuitsnijding.

 


Deel deze post



← Ouder bericht


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.